L’educació pública ha estat un del eixos del nostre govern al llarg d’estos quatre anys. Quan vam arribar al govern el 2015 només s’havien invertit 7.500€, i nosaltres portaven un llarg programa de necessitats educatives que volíem solucionat, i d’altres projectes que volíem posar en marxa. A més, vam comptar amb l’ajuda de la Conselleria d’Educació de la Generalitat i de la Diputació de València per poder-los fer realitat. I sempre hem comptat amb l’opinió de la comunitat educativa de l’Olleria a través dels Consells Escolars corresponents.

Ací teniu els quadres desglossats per anys:

2019: PLA EDIFICANT CONSELLERIA

IES VERMELLAR: 33,916,36€

CEIP ISABEL LA CATÒLICA: 73.412,45€

2019 MILLORA ESPAIS EDUCATIUS DIPUTACIÓ

ESCOLETA: 38.314,75€

2019/23 PREVISIONS

EPA: 38.314,75€ (Diputació de València) Pendent de resolució

CEIP SANCHIS GUARNER: 5.439.839,91€ (Conselleria d’Educació – Pla Edificant) Pendent de resolució

La Diputació de València ha atorgat dos ajudes de 38.000€ per poder fer inversions a les escoles infantils i les escoles de persones adultes, dos centres de titularitat municipal que han vist, o voran, millorades les seues instal·lacions.

Des de la Generalitat Valenciana, amb el conseller d’Educació Vicent Marzà al capdavant, el Pla Edificant ha actuat, o actuarà, als tres centres que gestiona l’administració educativa valenciana. Primer va ser l’IES Vermellar que va tindre una inversió de 34.000€ per adaptar algunes de les seues instal·lacions i que ja ha acabat les obres. Després està el CEIP Isabel la Catòlica que té una inversió de vora 74.000€ que s’executarà només acaben les classes i que servirà per millorar les instal·lacions. I per últim està en estudi, després d’haver superat els tràmits inicials, el desdoblament en dos línies del CEIP Manuel Sanchis Guarner i la creació de dos aules de 2/3 anys d’educació infantil. Aquesta inversió està valorada en 5 milions i mig d’euros i permetrà solucionar els problemes de matriculació en alguns cursos de primària i descongestionar l’Escola Infantil a l’assumir dos grups d’esta etapa, a més d’adaptar el centre a les noves demandes educatives.

Aquestes inversions han anant augmentant de manera progressiva, però no són les úniques. Caldria afegir el programa Xarxa Llibres que ha permés que al voltant de 700 xiquets i xiquetes en edat d’escolarització obligatòria del CEIP Manuel Sanchis Guarner, del CEIP Isabel la Catòlica i de l’IES Vermellar hagen estat beneficiats gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de l’Olleria que van posar 105.000€ perquè les nostres famílies no hagueren de pagar els llibres escolars. I una altra cosa a recordar és que des del curs passat l’Escola Infantil Municipal és gratuïta per a 100 famílies gràcies a la col·laboració de la Generalitat valenciana i l’Ajuntament de l’Olleria, que han posat 140.700€ i 34.300€ respectivament