El PP de l’Olleria duplica els costos de l’anterior equip de govern

El nou govern de dretes de l’Ajuntament de l’Olleria ha duplicat el cost de l’equip de govern que passarà de ser de 55.600 euros a l’any amb el govern de progrés de Compromís, a 106.615€ amb el govern del PP de Ramón Vidal.

Esta ha sigut la primera mesura del nou govern de dreta de l’Olleria que fou aprovada el passat dilluns 8 de juliol amb els vots a favor del PP, l’abstenció del PSOE i els vots en contra de Compromís. La proposta, que fou presentada al ple sense cap explicació sobre la seua aplicació, inclou tres conceptes: 42.000 euros anuals per a l’alcalde Ramón Vidal; 28.000 per al regidor Daniel Semper; i 7.323€ per a cadascun de la resta dels 5 regidors del govern del PP.

El portaveu de Compromís, Julià Engo, va demanar explicacions al grup popular sobre este augment en les retribucions que estava a tocar del doble. El portaveu del grup popular, Juan Ricardo Ruano, no va donar cap explicació o argument per este augment en les retribucions per a l’equip de govern.

Cal destacar que el pressupost duplica al del govern en solitari de Compromís a l’ajuntament de l’Olleria, però encara és superior al del govern de coalició entre la formació valencianista i el PSOE en la qual els regidors de compromís suposaven una despesa de 55.600 en total i els dos regidors socialistes 26.900 euros, el que suposen 82.500 euros entre les dos formacions. Després del trencament del pacte de govern entre Compromís i PSOE aquesta xifra va disminuir fins als 55.600 euros.

En este sentit, Julià Engo va reconèixer que “l’Olleria pot tindre personal alliberat i dedicacions parcials, però el Partit Popular en cap moment ha justificat ni explicat les pujades de les retribucions que han dut a terme”. En addició, el portaveu valencianista va recordar a Ramón Vidal la proposta que feu en l’anterior legislatura i que adjuntem ací: “El Alcalde y el resto de concejales que ostenten delegaciones desempeñarán sus cargos con una dedicación parcial de 10 horas semanales, y percibirán una retribución económica de 12 euros brutos por hora de trabajo efectivo, que incluye la parte proporcional de las dos pagas extras y las vacaciones“.

Davant esta proposta, Engo va interpel·lar l’alcalde conservador sobre per què no duia a terme esta proposta que ell mateix va fer, al que ell contestà al plenari del dia 8 de juliol “les coses han canviat”.

Després de la campanya difamatòria del Partit Popular, Compromís vol manifestar que l’actitud del partit de la dreta demostra “nerviosisme i incapacitat per argumentar les seues decisions” i que amb una gestió molt més econòmica Compromís va aconseguir reduir el deute de l’Olleria i millorar la vida dels ollerians i ollerianes.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *