El nou govern de dretes de l’Ajuntament de l’Olleria ha duplicat el cost de l’equip de govern que passarà de ser de 55.600 euros a l’any amb el govern de progrés de Compromís, a 106.615€ amb el govern del PP de Ramón Vidal.

Esta ha sigut la primera mesura del nou govern de dreta de l’Olleria que fou aprovada el passat dilluns 8 de juliol amb els vots a favor del PP, l’abstenció del PSOE i els vots en contra de Compromís. La proposta, que fou presentada al ple sense cap explicació sobre la seua aplicació, inclou tres conceptes: 42.000 euros anuals per a l’alcalde Ramón Vidal; 28.000 per al regidor Daniel Semper; i 7.323€ per a cadascun de la resta dels 5 regidors del govern del PP.

El portaveu de Compromís, Julià Engo, va demanar explicacions al grup popular sobre este augment en les retribucions que estava a tocar del doble. El portaveu del grup popular, Juan Ricardo Ruano, no va donar cap explicació o argument per este augment en les retribucions per a l’equip de govern.

Cal destacar que el pressupost duplica al del govern en solitari de Compromís a l’ajuntament de l’Olleria, però encara és superior al del govern de coalició entre la formació valencianista i el PSOE en la qual els regidors de compromís suposaven una despesa de 55.600 en total i els dos regidors socialistes 26.900 euros, el que suposen 82.500 euros entre les dos formacions. Després del trencament del pacte de govern entre Compromís i PSOE aquesta xifra va disminuir fins als 55.600 euros.

En este sentit, Julià Engo va reconèixer que “l’Olleria pot tindre personal alliberat i dedicacions parcials, però el Partit Popular en cap moment ha justificat ni explicat les pujades de les retribucions que han dut a terme”. En addició, el portaveu valencianista va recordar a Ramón Vidal la proposta que feu en l’anterior legislatura i que adjuntem ací: “El Alcalde y el resto de concejales que ostenten delegaciones desempeñarán sus cargos con una dedicación parcial de 10 horas semanales, y percibirán una retribución económica de 12 euros brutos por hora de trabajo efectivo, que incluye la parte proporcional de las dos pagas extras y las vacaciones“.

Davant esta proposta, Engo va interpel·lar l’alcalde conservador sobre per què no duia a terme esta proposta que ell mateix va fer, al que ell contestà al plenari del dia 8 de juliol “les coses han canviat”.

Després de la campanya difamatòria del Partit Popular, Compromís vol manifestar que l’actitud del partit de la dreta demostra “nerviosisme i incapacitat per argumentar les seues decisions” i que amb una gestió molt més econòmica Compromís va aconseguir reduir el deute de l’Olleria i millorar la vida dels ollerians i ollerianes.