Els interventors del PP els havien impugnat

El candidat per part de Compromís a l’alcaldia de l’Olleria, Julià Engo, ha criticat hui “els entrebancs que s’han trobat els ollerians residents a l’estranger a l’hora de votar a les eleccions autonòmiques i municipals celebrades el 24 de maig. Des de la reforma electoral de 2011, pactada per PP i PSOE, es requereixen nombrosos tràmits per tal de demanar el vot per correu des de fora de l’Estat. Estos entrebancs han suposat que enguany molta gent no votara“.

Però això no és tot -continua Julià Engo- els que van aconseguir votar van veure com les seues paperetes eren impugnades pels interventors del Partit Popular perquè no els beneficiaven, mentre acceptaven altres paperetes amb defectes que els afavorien. Des de Compromís creiem inacceptable que es donen estes situacions i lluitarem des de tots els àmbits institucionals per a que no es furte a la ciutadania emigrada un dret tan important com el de votar. Fruit d’este treball ha estat la resolució favorable de la Junta Electoral de Zona que estima les queixes de Compromís i dóna per bons els vots que va impugnar el PP“.

En este sentit, Julià Engo recorda que Compromís promourà mesures per a garantir que els ciutadans residents a l’estranger puguen exercir el seu dret a vot com ha defensat el diputat Fran Ferri. “No és casualitat que els entrebancs al vot des de l’estranger arriben des del moment que es va intensificar la diàspora provocada per les polítiques econòmiques dels diferents governs. Els resultats d’eixos vots, amb la victòria de partits alternatius al bipartidisme, potser expliquen perquè a alguns partits no els interessa facilitar el vot. Nosaltres creiem que totes les persones, voten el que voten, tenen dret a poder decidir el futur de la seua terra” ha conclòs Ferri.