L’alcalde de l’Olleria no vol que la ciutadania conega els informes que l’adverteixen que no compleix la llei

            L’alcalde de l’Olleria, José Vidal de Gent de l’Olleria, ha advertit als regidors de l’oposició que formen part de la Comissió de Comptes de l’Ajuntament de l’Olleria “que prendrà les mesures legals oportunes” en el cas que es difonguen informes municipals. “Una mesura clara de censura i de falta de transparència, pròpia del franquisme i que ara es torna a produir a l’Olleria en ple segle XXI”, segons Julià Engo, portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de l’Olleria.

Per als valencianistes, “José Vidal encara no ha superat haver perdut la votació del pressupostos municipals, i s’encabota en amagar informació als ciutadans, en amenaçar els regidors de l’oposició. I tot perquè els informes municipals l’adverteixen que de seguir governant d’eixa manera no estaria complint la llei. I això no és gens bo per a la democràcia. Si Vidal vol governar tranquil que es dedique a complir la llei i no a gestionar un ajuntament amb amenaces i ocultacions. Amb la situació actual l’alcalde hauria de centrar la seua tasca en solucionar els problemes que té l’Olleria i no hauria de perdre el temps amenaçant els regidors de l’oposició per fer la seua faena. Vidal veu massa fantasmes i això el torba”.

Falta de transparència.

El PP s’omple la boca de fer lleis sobre la transparència –en paraules de Julià Engo- i a l’Olleria el seu alcalde amenaça els regidors i no els facilita la informació que demanem. Fa més d’un any que des del BLOC-Compromís li vam demanar quantes hores extra havia cobrat el personal eventual que ell ha contractat i encara no sabem res. Li hem demanat tindre accés electrònic al registre i ens diu que l’hem de consultar físicament en hores d’oficina davant el funcionari, quan ell i altres regidors el reben al correu electrònic. Va tardar quasi un any en donar-nos accés a veure unes factures. Per què no ens dóna la informació? Què vol amagar? Per què està obsessionat en què la ciutadania no conega una informació bàsica?