Al plenari ordinari del passat divendres 31 de juliol, el regidor i portaveu del PP i membre del govern municipal a càrrec del departament de Festes va reconèixer amb tota tranquil·litat que havia fet un fraccionament de contracte per pagar l’activitat de Bous al carrer de les festes del 2019, un fet que va en contra de la llei de contractes de l’administració pública.

            Tot va començar quan el portaveu de Compromís, Julià Engo, li va preguntar al regidor de festes “per què reconeixia ara una factura de l’activitat de Bous al carrer de les festes de l’any passat, una factura de quasi 7000€ i que s’acorda pagar un any després. El regidor del PP va respondre que va fer un contracte per una activitat de festes feta el 2019 i va acordar pagar-li en dos anualitats, el 50% cada any (el 2019 i el 2020). Sí reconec que ho he fraccionat”.

            Per al portaveu valencianista, Julià Engo, “este fet és molt greu perquè el regidor del PP va reconèixer, sense cap mena de pudor, que havia comés una il·legalitat a l’haver fraccionat el contracte. Este fet demostra quina és la manera de treballar i la responsabilitat que es té ara a l’Ajuntament de l’Olleria, per la qual cosa demanem la dimissió del regidor de festes de manera immediata. Estes actuacions no es poden tolerar. Juan Ricardo Ruano ha de dimitir, i si es nega, l’alcalde Ramón Vidal l’hauria de cessar, perquè sinó, serà còmplice d’esta actuació il·legal”.

            Julià Engo també afirma que “este tipus de situacions produeixen una inseguretat molt gran de com s’està gestionant l’Ajuntament, i dóna a entendre que qualsevol il·legalitat es pot passar per bona si el que es vol fer és un capritxo del regidor de torn. Juan Ricardo Ruano va ser triat amb l’única missió de fer Bous al carrer, fóra com fóra, i així ha sigut, de fet ha sigut l’única actuació que ha fet en un any que porta en el càrrec. Ell, i el PP, volien fer un acte de maltractament animal i el van fer, i de passada han maltractat la legislació. Açò és el que passa quan la radicalitat i l’obsessió guien la política a un ajuntament, que les coses s’han de fer siga com siga, i si cal, se salta la llei de contractes i fem com si no passara res. Hem de tindre en compte que Juan Ricardo Ruano és el portaveu del grup municipal, el que agrava un poc més encara la situació”.

            L’activitat de Bous al carrer de les festes del 2019 va ser contractada sense tindre cap pressupost municipal reservat per este tipus d’actes, però açò no va suposar cap problema perquè el regidor de festes Juan Ricardo Ruano, del PP, anunciara a una acte públic que es farien igualment. I així va ser, l’activitat de maltractament animal va ser l’única gestió que va realitzar el regidor de festes, a ella va dedicar tots els esforços i un any després comencen a aparèixer les il·legalitats a les que va dedicar el temps per fer possible una activitat amb la que està obsessionat.