La situació creada per la pandèmia de la COVID-19 està sent devastadora, a nivell humà i a nivell econòmic. Són moltes les persones treballadores que perdran la seua ocupació, treballadores autònomes que han hagut de tancar el seu negoci, ja siga temporalment o per sempre, i mitjanes i petites empreses que s’han vist obligades a establir ERTOs per poder continuar treballant.

Des de Compromís creiem que l’Ajuntament de l’Olleria hauria d’ajudar a pal·liar i actuar de manera immediata, davant les conseqüències derivades de la crisi econòmica provocada per la COVID-19. És necessari protegir l’interès general de la ciutadania de l’Olleria, donant suport a les persones autònomes, persones treballadores i mitjana i petita empresa, per minimitzar l’impacte de la crisi econòmica provocada per la COVID-19. Hem d’aconseguir que, un cop finalitzada l’alarma sanitària, es produïsca el més prompte possible una reactivació de l’economia de la nostra ciutat, actuant directament sobre les persones treballadores, autònomes i empreses més afectades.

I per això el grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de l’Olleria ha presentat hui a les 13h les següents propostes al ple de l’Ajuntament de l’Olleria:

1.- Augmentar la partida pressupostària del pla R-Activa per ajudar persones emprenedores i empreses a reprendre la seua activitat i a fer-ne de noves.

2.- Impulsar la despesa en comerços locals a través de campanyes i iniciatives amb la ciutadania com per exemple augmentant la dotació del Compra a Casa i amb noves campanyes.

3.- Exempció de la taxa d’autoritzacions municipals per activitats durant el 2020 per als nous negocis que vulguen implantar-se al municipi.

4.- Bonificar els impostos municipal com ara l’IBI, ocupació de via pública, IVTM, Guals… pel 50% per al 2020 per a les activitats econòmiques afectades per l’estat d’alarma.

5.- Crear un pla de treball local per formar i contractar les persones que hagen perdut la seua feina a causa de la pandèmia de la COVID-19.

6.- Augmentar la partida d’ajuda d’emergència social en previsió de l’augment de famílies que ho necessiten.

7.- Agilitzar el pagament a proveïdors perquè es posen en circulació més recursos i aquestos proveïdors no es vegen perjudicats.

8.- Establir un pla local de desenvolupament per un nou model econòmic, plural, divers i sòlid, tant en sectors d’activitat com en matèria de distribució de riquesa, un model pensat per satisfer les necessitats del veïnat del nostre municipi. El Pla de Desenvolupament Econòmic hauria d’estar elaborat en diàleg amb el veïnat i el teixit comunitari, empresarial i social de l’Olleria abans de juny del 2020.

En la mateixa sol·licitud els valencianistes han demanat la derogació del decret d’alcaldia de l’Ajuntament de l’Olleria 2020-0339 de data de 30/03/2020 on es prolongava, mentre es mantinga l’estat d’alarma, la suspensió de la celebració de les sessions ordinàries dels òrgans col·legiats de govern de l’Ajuntament de l’Olleria, així com dels actes preceptius que els precedisquen, i que estiguen previstes durant la vigència d’aquesta situació excepcional d’alarma i fins a la seua finalització. I, a més demanen la celebració de sessions extraordinàries dels diversos òrgans col·legiats de l’Ajuntament de l’Olleria que siguen necessàries per debatre o acordar qualsevol dels temes que siguen de la seua competència.

A més, mentre dure l’estat d’alarma, els regidors i regidores del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de l’Olleria renuncien a rebre les indemnitzacions que els pertoquen per assistència als òrgans col·legiats dels quals formen part.