El veïnat de l’Olleria pagarà el 2016 menys diners per l’Impost de Béns Immobles

L’equip de govern de l’Ajuntament de l’Olleria “vam decidir acollir-nos a una proposta de l’oficina del Cadastre que permetrà baixar l’any 2016 el valor cadastral dels immobles de la nostra població”, assegura l’alcalde Julià Engo. “Normalment – continua el dirigent valencianista- els immobles prenen com a referència el valor 1, i el 2016 els valors que es prendran de referència seran del 0’92, d’esta manera es beneficiarà tota la població”.

En paraules de la regidora d’Economia i Hisenda, Ruth Martínez, “la quantitat que hem de pagar per l’impost de l’IBI (o contribució com és més conegut aquest impost) depén de 2 factors diferents: un és el valor de la habitatge, l’anomenat valor cadastral, i l’altre és el tipus impositiu que decideix l’Ajuntament. Al baixar considerablement el valor cadastral, baixaríem la recaptació municipal d’una manera bastant important. Per poder compensar la pèrdua d’ingressos municipals i que l’Ajuntament puga seguir prestant els serveis a la ciutadania, vam decidir pujar el tipus impositiu. El tipus impositiu legal ha d’estar entre 0,4 i 1,3% del valor cadastral. En estos moments en l’Olleria estava al 0,62 per a algunes vivendes i al 0,66 per a altres, hem deixat el tipus al 0,64 per a totes, així i tot, TOTS els veïns i veïnes de l’Olleria pagaran menys IBI el 2016”.

La valoració cadastral no afecta només a l’IBI, sinó que al baixar-la:
• Pagues menys al rebut de l’IBI
• Si el valor de l’habitatge és més baix pagues menys en la declaració de renda
• En el cas d’haver de pagar la plusvàlua (per venda, herència, etc…) també pagues menys

Vos posem exemples de rebut perquè pugueu vore com vos afecta la baixada (mireu la imatge adjunta)

#QueNoTEnganyen

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *