ELS JOVES MÉS PREPARATS SE’N VAN DE L’OLLERIA

Qui no té algun familiar, amic o conegut que se n’haja anat del poble a treballar a l’estranger? Segur que més d’un. I de ben segur que eixe familiar, amic o conegut se’n va amb una carrera acabada, fruit d’un gran esforç personal i econòmic. L’any 2009 hi havia 31 ollerians a l’estranger, el 2014 eren 71, més del doble.

Com podem veure a la gràfica (extreta del Portal d’Informació de la Generalitat Valenciana, www.argos.gva.es), la població menor de 16 anys està estancada al voltant del 15,7% des de 2001. Això no està tan malament si tenim en compte que la natalitat sol baixar molt més del que pot compensar l’efecte de la immigració.

El que ja no és, ni de bon tros, tan bo, és que els que més poden aportar-hi, els més ben preparats, els que es troben en l’edat ideal per a generar noves empreses o per a trobar la primera ocupació, és a dir, ELS JOVES, SE’N VAN DE L’OLLERIA. No veuen el poble com un lloc on poder prosperar i establir-se. Les dades són aclaridores: en 2001, el 23,3% de la població de l’Olleria tenia entre 16 i 29 anys, mentre que, en 2014, sols hi ha un 15,3%.

Evolució població jove

Per això, des de Compromís per l’Olleria pensem que l’Ajuntament si que pot al menys intentar pal·liar aquesta situació. Per això, ens comprometem a treballar en aquesta direcció i proposem aquestes mesures al nostra programa de govern:

  • Col·laboració amb els empresaris del poble per poder promocionar i optimitzar al màxim les accions de formació contínua i ocupacional, les quals facilitarien el reciclatge professional de la gent més jove.
  • Ajudes a emprenedors mitjançant microcrèdits (via subvencions i/o convenis amb entitats bancàries).
  • Dinamització de l’ús que es fa del Casal del Jove, amb l’establiment d’un conveni de col·laboració amb les associacions juvenils.
  • Replantejament de l’espai IDEO, amb l’abaratiment dels costos, la dotació d’activitats i l’adaptació a les necessitats dels usuaris.
  • Organització i/o promoció tant de la formació ocupacional com de la formació contínua a l’EPA i a l’espai IDEO.
  • Potenciació del conveni amb la UPV per a la transferència tecnològica per a empreses de nova creació.

 

AUGMENTA EL DEUTE VIU PER HABITANT, I LES DESPESES PER CADA OLLERIÀ DISMINUEIXEN.

Si accediu a la informació PÚBLICA que hi ha al Portal d’Informació de la Generalitat Valenciana (www.argos.gva.es), trobareu dades que informen que cada any el DEUTE PER HABITANT AUGMENTA A L’OLLERIA. Com podeu veure a la gràfica, el deute viu per habitant (el que devem cadascú dels ollerians al banc per la gestió pública) no ha parat d’augmentar des que Compromís deixara el govern de l’Olleria fins al 2015 (511€/habitant), amb els 633€/habitant actuals. COM POT SER QUE L’ACTUAL AJUNTAMENT DEL PP ENS DIGA QUE EL DEUTE BAIXA?

deute i despesa

Però el més preocupant no és solament això, sinó que, a més, la inversió per cada habitant NO HA FET MÉS QUE BAIXAR (des dels 1.118€ per habitant de 2010, quan governava Compromís, fins als 688€, que es preveuen gastar per habitant en 2015). És veritat que s’ingressa menys, però, aleshores, caldria explicar quins motius té aquest augment del deute si al final la despesa per habitant baixa. És a dir, que el major endeutament del poble NO REVERTEIX SOBRE LA GENT, sinó sobre els interessos que paguem als bancs -interessos, d’altra banda, cada vegada majors.

Per això, des de Compromís per l’Olleria, ens comprometem a:

  • TRANSPARÈNCIA EN LA GESTIÓ ECONÒMICA, amb la publicació de tots els pressupostos, així com informes de despeses.
  • RENEGOCIACIÓ DEL DEUTE DE L’AJUNTAMENT per a aconseguir menors interessos en el deute.
  • INVERSIÓ DEL MÀXIM POSSIBLE EN EL BENESTAR DE TOTS ELS OLLERIANS, sense generar un remanent de tresoreria que finalment, va a parar als bancs, mentre que la gent deixa de rebre els serveis pels quals paga impostos.

Si vols conèixer totes les propostes de Compromís per l’Olleria, fes clic ací

 

L’OLLERIA, PER DARRERE DE LA RESTA DE LA VALL D’ALBAIDA QUANT A L’OCUPACIÓ

Les últimes dades tancades a data de 31/03/2015, publicades al Portal d’Informació de la Generalitat Valenciana (www.argos.gva.es), mostren que a l’Olleria, poble eminentment industrial, LA CRISI ECONÒMICA HA FET MÉS MAL QUE A LA RESTA DE POBLES DE LA VALL D’ALBAIDA. Hem passat de ser el poble amb MENYS ATUR de la comarca en 2008 (quan va començar la crisi), a tindre CONSTANTMENT MÉS ATURATS que la resta dels municipis valldalbaidins. És a dir, que als altres pobles de la Vall d’Albaida, la crisi no els ha afectat en atur tant com a l’Olleria. Fins i tot, ara que veiem que l’atur està baixant lleugerament, A L’OLLERIA BAIXA MENYS QUE ALS ALTRES POBLES del nostre voltant.

atur

No caldrà una política que afavorisca la creació d’una ocupació mitjanament estable i de qualitat? No caldrà invertir més en formació, en la facilitació de la creació de noves empreses? No caldrà treballar més per facilitar a les empreses (gran i xicotetes) que contracten gent del poble?

Des de Compromís per l’Olleria, creiem que, encara que l’Ajuntament no té competències directes en foment de l’ocupació, si que pot fer més per intentar solucionar aquest problema a l’Olleria. Si vols conéixer millor el nostre programa electoral amb les mesures més importants, fes clic ací