100 dies infografiaEls regidors de Compromís per l’Olleria ja ha dut terme 15 de les 70 mesures proposades al seu programa de govern en els 100 primers dies a l’Ajuntament. Julià Engo, alcalde  de Compromís valora “molt positivament aquesta gestió que no està sent gens fàcil. Ens vam trobar l’Ajuntament amb un 80% del pressupost consumit”. Davant aquesta situació,  Ruth Martínez, portaveu de la coalició, afirma que “amb constància, il·lusió i molta imaginació algunes d’elles ja són una realitat”.

Per tal d’estalviar i poder dur a terme altres millores per a tota la població, s’ha instal·lat enllumenat led a tots els edificis municipals fet que suposarà una reducció d’aproximadament un 60% en la potència instal·lada.  Aquesta mesura forma part de l’auditoria energètica municipal  que està duguent a terme el regidor Vicent Albinyana.

Entre les mesures que el regidors de  Compromís per l’Olleria ha dut a terme hi ha les relacionades amb la trasparència. Des del consistori ollerià s’han penjat al web local l’estat d’execució dels pressupostos a dia 15 de juny, així com els pressupostos complets de 2015 o la publicacio de les actes dels plens municials. A més, pròximament també es pujaran les gravacions del plens per tal de, segons paraules de Vicent Albinyana, “fer arribar la política a tothom”.

En matèria d’Educació, s’ha activat el Consell Escolar Municipal i, en col·laboració directa amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, s’han iniciat els tràmits per participar en el #XarxaLlibres de la qual se’n beneficiaran 770 xiquets i joves de la localitat. A més, la regidora Glòria Micó destinarà 10.000 euros per a llibres de text per a famílies sense recursos  perquè, en declaracions de la regidora, “la nostra prioritat és, des del primer moment, poder ajudar la gent que més ho necessita a superar la crisi”. Com van prometre, l’EPA ha concentrat gran part de les actuacions de Compromís per l’Olleria des del Govern Municipal; han suprimit la taxa de l’EPA i de les instal·lacions culturals, i s’han ampliat els serveis de l’EPA amb la creació de 4 borses de treball per a 4 professors més. A més, i com a punt clau per a esta legislatura, han iniciat les converses amb l’IES i el sector empresarial local per tal d’implantar cicles formatius.

Per al Govern municiapl de Compromís és molt important l’emprendurisme dels nostres veïns i per això s’han abaixat les taxes de lloguer de l’Espai Ideo i l’han rellançat, tot posant-lo en funcionament amb la plena ocupació del viver d’empreses i de 3 espais de coworking. També l’han dotat d’una activitat i una formació per a emprenedors fins a desembre. Després de parlar amb els empresaris locals, han aprovat l’ús compartit de les xarxes de telecomunicacions del polígon per a millorar la capacitat d’internet per a les empreses del poble, una millora que feia temps que venien demanant. A més s’ha implantat un consell d’indústria que facilitarà la col·laboració i la comunicació entre empreses i un altre de les mateixes característiques amb els comerciants i hostalers.

L’Olleria també estarà més neta a partir d’ara ja que el regidor Enric Such està gestionant la neteja de 60 solars urbans perquè estiguen en les condicions higièniques adequades. Un dels solars que es va adequar al Poliesportiu Municipal va ser convertit en una pista de bicicross que a hores d’ara gaudeixen els i les més joves del poble. En aquest sentit, Enric Such està molt satisfet de la tasca dels treballadors municipals: “La veritat és cal estar agraït al personal del departament de serveis, que amb molt poca plantilla està fent possible que tot funcione”.

Pel que fa a les festes, i amb un pressupost més que reduït i una planificació ja tancada des de feia mesos, s’ha completat la programació i l’oferta per a tots els públics amb activitats molt diverses i que han estat molt ben acollides per la població.

I tot açò no seria possible sense la col·laboració dels ciutadans de l’Olleria,  que en poc de temps podran usar una APP municipal per a gestionar la informació i les queixes i suggerències veïnals.  A banda d’esta nova manera de comunicar-se, es reactivarà l’Agenda21 per tal d’augmentar la participació i que servirà de base per al futur Consell Veïnal.

Compromís per l’Olleria està complint el programa va crear amb la col·laboració de tot el poble de l’Olleria. Unes mesures que, amb valentia, estan convertint-se en una realitat.

Millorem l’Olleria. Treballem per tu.