Intervenció de Julià Engo, portaveu de Compromís, al ple.

             Estem davant els pressupostos de l’austercidi, uns pressupostos que no deixen veure el programa econòmic i social que té el govern de l’Olleria per ajudar els ollerians a superar estos moments difícils. Evidentment que el govern municipal no és el culpable de l’atur ni de la crisi econòmica que patim els valencians, però el PP i les seues polítiques destinades a acabar amb els drets laborals dels treballadors, la desastrosa política econòmica i la seguida de desmantellament de l’estat del benestar alguna cosa tindrà a veure.

D’aquest pressupost cal destacar una cosa: els diners destinats a esports 154.000€ són els mateixos que destinen a Educació (43.000), Benestar social (92.000) i Promoció econòmica (15.500) junts. Això ho diu tot. Nosaltres volem que s’ajude els esportistes de base i els clubs, que promocionem l’esport com a salut i altres coses, però no poden negar que aquestes prioritats que vostés reflexen al seu pressupost són tota una declaració de principis, què evidentment no compartim.

Vostés semblen més preocupats de com s’arreglen internament, que d’arreglar el poble. Vostés semblen més preocupats perquè el portaveu del PP no vote en contra els pressupostos, que per dissenyar un bon pla de govern. Vostés semblen més preocupats per fer el relleu en l’alcaldia d’ací un any, quan Jesús siga alcalde, que per fer alguna activitat perquè es generen iniciatives que fomenten la creació de treball a l’Olleria.

I com vegem que vostés estan en altres coses, i per a que no diguen que només critiquem i no proposem ací van unes idees en matèria de promoció econòmica per a que les copien si volen:

– Subvencions per a l’arrendament de naus industrials i locals ubicats a la zona industrial del Carrascot i el centre històric de l’Olleria, que poden arribar fins al 50% del cost de lloguer durant el període de juny a desembre de 2013, amb un màxim de 150€/mes per als locals i 300€/mes per a les naus. L’import total de la subvenció no podrà superar els 900 € per als locals i els 1.800€ per a les naus.

– Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, entitats de crèdit i fons d’inversió i les associacions empresarials, a través del qual es facilitarà el finançament necessari per al desenvolupament de projectes empresarials innovadors o tecnològics que siguen viables i que generen ocupació a l’Olleria.

– Exempció de pagament de la llicència d’obertura dels nous establiments que s’ubiquen a l’Olleria, la qual cosa comporta un estalvi d’entre 400 a 1.100 €, depenent del tipus de negoci.

– Per fer reformes en el local on s’ubiquen negocis:

  • Bonificació del 95% sobre la quota de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), sempre que el pressupost de l’obra no supere els 30.000 €.
  • Exempció de la taxa d’aprofitament de domini públic amb contenidors d’obra i materials de construcció, durant els primers 5 dies d’ocupació.

– Bonificació del 50% a l’Impost d’Activitats Econòmiques (I.A.E.) per a les noves empreses, durant els primers 5 anys de tributació.

– Bonificació de fins al 50% a l’Impost d’Activitats Econòmiques (I.A.E.) per a les empreses que incrementen la plantilla de treballadors amb contractes indefinits, durant el període impositiu immediatament anterior.

  • Increment d’1 a 3 treballadors: bonificació del 30%
  • Increment de 4 a 5 treballadors: bonificació del 40%
  • Increment més de 5 treballadors: bonificació del 50%

– I per ajudar a substituir vehicles contaminants i més cars a la llarga, una bonificació de fins un 75% en l’Impost de Vehicles: 50% en Vehicles Híbrids i 75% en Vehicles Elèctrics.

Aquestes idees no són miraculoses, només són aportacions de la Coalició Compromís per millorar la salut econòmica de la nostra localitat. Aquestes són mesures que municipis on govern Compromís estan portant-se terme i que simplement a vostés ni se’ls ha passat el cap.

Espavilen i ja ens diran si els agraden, si les pensen debatre i proposar alternatives, posar en pràctica o simplement deixar-les passar.