PP i GdO pujaran el preu del rebut del fem

En el passat ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida el consellers del Partit Popular i els de Gent de l’Olleria van votar a favor la integració dels municipis de la nostra comarca dins el Consorci de Residus de l’Àrea 2 del Pla Zonal dissenyat per la Generalitat Valenciana. I entre ells es trobaven l’alcalde de l’Olleria José Vidal i els regidors Vicente Oviedo de GdO i Jesús Engo i Javier Albero del PP.

Açò què significa? 

Què a partir del 2013 la Mancomunitat només s’encarregarà de la recollida dels residus, i que el Consorci farà el tractament. Ara ho fa tot la Mancomunitat i hi ha un únic rebut que cobra l’Ajuntament, però el 2013 es preveu que hi haja dos rebuts, un de l’Ajuntament (Mancomunitat)per la recollida i un de la Diputació de València (Consorci).

El servei costarà el mateix? 

No. Curiosament el PP i GdO ha preferit cedir el servei del tractament de residus al Consorci que cobrarà uns 100€ per tona de fem, mentre que la Mancomunitat ho fa per uns 70€. Amb el Consorci el servei és el mateix, però el cost és superior.

comparativa preus residus

Si no millora el servei per què és més car? 

Perquè el Consorci ara mateix no té cap instal·lació i l’ha de construir, aleshores algú haurà de finançar eixes obres. Tot és més car amb el Consorci però no suposa cap millora, i això és perquè el tema del residus es veu com un gran negoci i no com un aspecte que cal millorar per poder continuar vivint en un entorn ambiental agradable i no degradat.

Mediambientalment es millorarà la gestió dels residus?

A més de perjudicar econòmicament la comarca amb una major carrega impositiva als veïns afectats. tampoc millorarà el tractament dels residus perquè suposarà la creació de macroabocadors, mentre que si el tractament és comarcal, les infraestructures són de menor impacte i més sostenibles.

Aleshores per què canviem? 

Això ho hauran d’explicar els que van votar afavor d’aquesta proposta, encara que tot sembla ser perquè el PP obeix les ordres dels dirigents de la Generalitat sense importar-li que passe als pobles de la Vall d’Albaida, I GdO potser per dos raons. La primera perquè necessita mantindre l’alcaldia de l’Olleria amb els vots del PP, i la segona perquè és el preu que ha de pagar José Vidal per ser el nou Conseller de Cultura de la Mancomunitat.

José Vidal, Conseller de Cultura? Des de quan? 

Al ple del 29 de novembre PP i GdO van acordar substituir el nostre portaveu Julià Engo com a un dels representants de l’Ajuntament de l’Olleria en la Mancomunitat pel portaveu del PP, Javier Albero. I al mes següent, José Vidal era nomenat Conseller de Cultura en el mateix ple que el PP i GdO van acordar que tots els pobles de la comarca havien d’integrar-se al Consorci de Residus.

Què ha fet BLOC-Compromís? 

Des de sempre el BLOC ha defensat que el Pla de Minimització de residus de la Vall d’Albaida era l’instrument ideal per produir menys residus, tractar-los correctament i reciclar el màxim possible per respectar el nostre entorn ambiental, i sempre amb un cost econòmic assumible.

Durant el 2012 el Conseller de Medi Ambient de la Mancomunitat, que era l’encarregat de la gestió dels residus, ha sigut un conseller de Compromís i ha buscat per totes les vies possibles solucionar el problema però s’ha trobat amb el mur del PP que no ha volgut raonar.

I a banda de presentar un recurs contra la decisió del PP i GdO donem suport a la mobilització ciutadana per defensar el Pla de Minimització i evitar l’abús del Consorci de Residus.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *